Zoetermeer Samen Sterk en Gezond

Zoetermeer Samen Sterk en Gezond is een project om de gezondheid te verbeteren van Zoetermeerders van 18 t/m 50 jaar uit de wijken Buytenwegh, Meerzicht en Palenstein. De drie thema’s zijn: verminderen van stress, stoppen met roken en stoppen met het overmatig drinken van alcohol. We richten ons voornamelijk op de Zoetermeerders die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, de financiële middelen missen om hun gezondheid te verbeteren of die simpelweg niet weten hoe ze hun gezondheid kunnen verbeteren. Zoetermeer Samen Sterk en Gezond is een gesubsidieerd project van FNO en wordt door Sportief Advies in samenwerking met lokale organisaties uitgevoerd.

Wil jij gratis ondersteuning ontvangen om je gezondheid te verbeteren of wil je je graag inzetten om (ook) de gezondheid van de mensen uit je wijk te verbeteren? Klik dan hieronder op een thema, zodat je daar direct meer informatie over kunt zien!

 • Evie Peeters
  Projectmanager
  anemptytextlline
  06-43009298

Zoetermeer Samen Sterk en Gezond

ZOETERMEER SAMEN STERK

Zoetermeer Samen Sterk en Gezond is een project om de gezondheid te verbeteren van Zoetermeerders van 18 t/m 50 jaar oud uit de wijken Buytenwegh, Meerzicht en Palenstein. De 3 thema’s zijn het verminderen van stress, stoppen met roken en stoppen met het drinken van alcohol. We richten ons voornamelijk op de Zoetermeerders die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, de financiële middelen missen om hun gezondheid te verbeteren of die simpelweg niet weten hoe ze hun gezondheid kunnen verbeteren. Zoetermeer Samen Sterk en Gezond is een gesubsidieerd project van FNO en wordt door Sportief Advies in samenwerking met lokale organisaties uitgevoerd.

Wil jij gratis ondersteuning ontvangen om je gezondheid verbeteren of wil je je graag inzetten om (ook) de gezondheid van de mensen uit je wijk te verbeteren?! Klik dan hieronder op een thema, zodat je daar direct meer informatie over kunt zien!

 • Evie Peeters
  Projectmanager
  anemptytextlline
  06-43009298

VOOR INWONERS

Wil jij ook gezonder leven en meer energie? Jouw GRATIS professionele begeleiding bij stoppen met roken!

Steun, extra motivatie en begeleiding. Het is fijn om er niet alleen voor te staan! Zeker als je de uitdaging aangaat om te stoppen met roken. In deze groep hebben we één gemeenschappelijk doel: stoppen met roken!

Met het project Zoetermeer Samen Sterk en Gezond zetten wij ons in voor de gezondheid van de inwoners van Zoetermeer Buytenwegh, Meerzicht en Palenstein. In samenwerking met SGZ en SineFuma bieden wij gratis groepscursussen aan waarin een professional jou en de rest van de groep tijdens 7 bijeenkomsten in Zoetermeer begeleidt om gezamenlijk te stoppen met roken!

Dit voorjaar starten we nog twee cursussen in Zoetermeer:

 • VOL: Donderdagavonden: start 7 maart 2019 in Palenstein (Bijdorplaan 471-477). Het is een cursus van 7 keer en duurt 1,5 uur per keer (20:00 – 21:30 uur) LET OP: laatste training is op woensdagavond 17 april i.p.v. donderdagavond 18 april.
 • Woensdagochtenden: start 15 mei 2019 in De Leyens (Broekwegschouw 199, naast restaurant de Sniep in park). Het is een cursus van 7 keer en duurt 1,5 uur per keer (9:30-11:00 uur).

Dus ga jij de uitdaging aan? Grijp jij deze kans en wil je je opgeven? Doe dit dan alvast, dan ben je verzekerd van een plekje!

Twijfel je of de cursus wel voor jou geschikt is of heb je vragen over de inhoud van de cursus bel dan met Sinefuma op 076-889 5195 of mail/bel Evie Peeters voor meer informatie.

Aanmeldingen worden verwerkt door Sinefuma. Hierop zijn hun privacyprotocollen van toepassing.

In samenwerking met onze partners bieden we in de wijken Meerzicht, Buytenwegh en Palenstein gratis diverse cursussen/workshops aan. Thema’s zijn:

 • Verminderen van stress
 • Minder piekeren
 • Beter slapen
 • Versterken weerbaarheid en zelfvertrouwen
 • Gezonde voeding
 • Budget koken
 • Goed omgaan met geld

Voor meer informatie klik hier voor het contactformulier of mail/bel Evie Peeters.

Gratis cursus sociale vaardigheden – 6 bijeenkomsten – gegeven op drie locaties in Zoetermeer
Hoofdvraag: hoe kan ik (beter) omgaan met andere mensen?

Er wordt geleerd welke vaardigheden nodig zijn om (beter) met andere mensen om te gaan. Het gaat er dan om wat je kunt doen bij het contact met andere mensen. Je leert hoe je een gesprek op gang kan brengen en houden, hoe je iemand een compliment kan geven en hoe je kan opkomen voor je belangen.

Ambachtenwerkplaats Meerzicht (Vrouwenhuiswaard 7) van 12:30-14:30 uur
Week 36 t/m 41 (start maandag 3 september en loopt tot 8 oktober)

PiëzoCentrum Buytenwegh (César Franckrode 62)
Dinsdag 12.30-14.30 uur
Week 36 t/m 41 (start dinsdag 4 september en loopt tot 9 oktober)

PiëzoCentrum Palenstein (Rakkersveld 253)
Donderdag 09.15-11.15 uur
Week 36 t/m 41 (start donderdag 6 september en loopt tot 11 oktober)

Wil je ook graag sporten, weet je niet hoe je dit moet betalen, weet je niet waar je kunt sporten, welke sport je leuk vindt of wil je niet alleen sporten? Wij kunnen je gratis helpen!

Wij werken samen met veel lokale sportaanbieders in Zoetermeer waar jij terecht kunt. We gaan met je in gesprek en kijken wat de wensen en de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie klik hier voor het contactformulier of mail/bel Evie Peeters.

Wil je minder alcohol drinken en hierin gratis begeleid worden?

Op dit moment zijn wij druk bezig met het opzetten van een programma om mensen te helpen met het stoppen met overmatig alcohol drinken.

Voor meer informatie klik hier voor het contactformulier of mail/bel Evie Peeters.

VOOR VRIJWILLIGERS

Hoe zorg jij ervoor dat Zoetermeerders nog gezonder gaan leven?

Als trotse inwoner van Zoetermeer ben je natuurlijk bewust van het belang van gezond leven. Waarschijnlijk heb je daar ideeën over en stimuleer je graag andere Zoetermeerders om gezonder te gaan leven. Want hoe denk jij bijvoorbeeld over roken, alcoholgebruik en stress? Jij kan het verschil maken voor vele anderen.

Zoetermeer Samen Sterk & Gezond zet zich in voor een sportievere, meer bewuste en gezondere leefstijl. Daarvoor is samenwerken de sleutel tot succes: jij hebt de ideeën, wij bieden mogelijkheden.

Hoe kan Zoetermeer Samen Sterk & Gezond bijdragen aan jouw idee?

Binnen het project hebben wij een hoop budget beschikbaar voor jouw ideeën. Een aantal voorbeelden wat wij zouden kunnen bieden:

 • speciale cursussen en workshops voor organisatoren, zodat jouw project of idee de doelgroep nog beter bereikt.
 • budget beschikbaar voor projecten om mensen te helpen stoppen met roken of drinken
 • ondersteunen in de productie en aanschaf van nodige materialen en promotie
 • beschikbaar stellen van tijd en het delen van expertise
 • begeleiden bij het maken van een projectplan

Dus wil jij je inzetten voor de inwoners van Zoetermeer? Vul dan hier het contactformulier in of bel/mail Evie Peeters.

PARTNERS

Sportief Advies